A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z

Dominikánská republika - Diskuze

Původní dotaz

Mamajuana

10.05.2010 14:04:08 | zurma
zurma
Z letošní dovolené v DR jsme si dovezli směs koření na přípravu nápoje Mamajuana. Celou dovolenou jsem ho popíjel a samozřejmě se zajímal i o návod na přípravu, ale nějak jsem si ho nezapamatoval :-( Může někdo prosím poradit jak v podmínkách CZ tento nápoj s pomocí org. koření připravit ? Předem díky.
Poslední reakce
Velikost písma
+
+
+
Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Neregistrovaný uživatel
30.10.2018 17:39 194.228.32.***
Re: mamajuana  

no musite ji nalozit pak vylit a znovu nalozit. Na 1.nalozeni jsem pouzila levne vino ( bez rumu a medu). Po vyliti nechame vetyvky okapat a nalozime znovu, druhy nalev je super







Neregistrovaný uživatel
24.08.2016 16:34 31.30.14.***
mama juana  

Pítí je supr, dávám do litru / original / podle toho, jak to chci mít silné dvě třetiny sladšího červeného vína, třetinu bílého rumu, a dvě až čtyři lžíce medu. Záleží na chuti, může být půl na půl, opravdu záleží na chuti. Nesmí se ovšem vypít celá, aby zůstaly bylinky bez tekutiny, pak by se bylinky zkazily, zkvasily. Pořád musí být v láhvi alespon' třetina tekutiny, jinak jde vše do háje.
Kdo si přiveze jen bylinky v pytlíku, tak je do lahve musí dát natěsno, pak postupovat, jak bylo uvedeno výše. Nalít rum do třetiny lahve, nechat 3-4 týdny vylouhovat,/ ztratí se odporná hořkost/ pak vylít, no a pak nalít dle chuti ingredience. Pítí je úžasné, a velmi chutné. Jen musí mít člověk doma po ruce věci na dolití, pak může konzumovat dle libosti a ŽÍZNĚ. Tak na zdraví

Neregistrovaný uživatel
06.07.2016 10:02 188.75.131.***
 

Nám delegátka říkala, že se kořeny musí spařit horkou vodou, než se naloží... Vyzkoušeno a super, hořkost zmizí. :-)

  • Anonym (1)
tinass
13.03.2015 16:54 78.45.125.***
mamajuana  

ahojte, tiež som si doviezla zmes byliniek na prípravu jedinečnej mamajuany, miestni mi prezradili recept a zaručenú kvalitu dosiahnete až po 3 mesiacoch luhovania, ale dá sa to piť už po mesiaci. Začína sa vždy rumom, potom červené víno a na záver med. Zatial to mam nalozene len 2 tyzdne,tak uvidime čo to bude :)

Lenka
28.02.2012 08:31 213.211.39.***
Mamajuana  

Musím říct, že taky jsme loni popíjeli pořád mamajuanu, a zakoupili jsme si tam lahvinku, kterou jsme si vypili doma. Je fakt, že to už nebylo ono a po pokusu z koření v láhvi (bylo nám řečeno, že dál si to můžeme udělat doma) tak to nebylo ono.... takže když mamajuanu, tak jedině originál na dovolené v Dominikáně :-) aspoň má člověk další důvod se tam vracet :-)

  • Anonym (7)
Utinka 29.12.2011 15:16
Re: mamajuana  

:-(Taky jsme to zkoušeli a byl to hnus. Radši si tam koupím v březnu hotovou.

  • Anonym (2)
dominicanasun 28.12.2011 14:52
Re: mamajuana  

Ten zakopaný pes je v tom, že ne každá směs na mamajuanu je stejná. Pokud je to ta správná směs, obsahuje mimo jiné i kousky kůry. A ta je právě zdrojem hořké chuti, když se dostatečně nevyluhují třísloviny. Takže pokud si "zakládáte" novou lahev ze sušené směsi, která na první pohled obsahuje nejen samotné "třísky ze dřeva" (i taková směs se prodává) a jsou v ní i lístky a kousky větviček s kůrou, je nutné tuto směs zalít nejméně na tři týdny červeným vínem a to pak vylít a nechat řádně vykapat. Tato doba by měla být naprosto dostačující k odstranění hořké chuti. Následně pak už záleží na každém, v jakém poměru se směs připravuje. Někdo dělá mamajuamu jen ze samotného rumu, někdo má radši více vína, pak chutná podobně jako griotka. Stejné je to i s oslazením, někdo radši sladší, jiný naopak. Prostě co "výrobce" to jiná chuť. Takže všem alchimistům přeji hodně zdaru a nekonečné množství té nejlepší mamajuany. 8-)

  • Anonym (3)
mitzi 22.12.2011 10:44
Re: mamajuana  

Martine, mám stejnou zkušenost. Akorát jsem to připravovala v láhvi - dle návodu, kterou jsem koupila stejně jak katekat. Bylo to hnusné, tak to radši zkoušet již nebudu a láhev mám v okrasném obalu jako dekoraci a suvenýr z DR.

  • Anonym (1)
  • Anonym (1)
nepřihl. Marjam
22.12.2011 09:15 144.36.130.***
Re: mamajuana  

Martine, také jsem nedávno vyráběla mamajuanu :-) Do litrové lahve jsem nasypala sáček s bylinkami a klacíky na mamajuanu, zalila do půlku bílým rumem a nasypala místo medu třtinový cukr. Louhuje se nám to už skoro dva týdny, zatím jsme do toho ještě víno nedolévali, ale už teď je to výborné. Sladké to je, jen je to dost silné, takže po zředění vínem to bude určitě mňamka. Nevím, kde je zakopaný pes, že je tvá mamajuana stále hořká. Zkus přidat více medu a nebo také třtinový cukr. Podej nám pak info, jak to dopadlo :-)

Letos místo cinzana, bude na Vánoce přípitek Mamajuanou :-D

  • Anonym (1)
  • Anonym (5)
Horynda 21.12.2011 22:29
Re: mamajuana  

Já když viděla,jak na baru došla Mamahuana a začali do původní láhve nalévat ty dobroty znova na ty kořeny,tak to byl jen rum,víno a nějaký sladký sirup.Mám jí taky nejradši,nic jiného tam nepiju. ;-)

  • Anonym (2)
  • Anonym (1)
Zpět na všechny diskuze z tohoto státu